Фото: Б.Радоњић

У Сокоцу је синоћ на платоу код Градске фонтане организовано дружење малишана са академским сликаром и аниматором Дионисом Сарићем из Сарајева, популарним Шашавком, поводом почетка нове школске године.

Фото: Б.Радоњић

Забављање малишана је било из два дијела, први се односио на извођење дјечијих пјесмица које дјеца радо слушају уз пратњу гитаре, а након тога је услиједило осликавање лица са популарним јунацима из цртаних филмова, омиљеним животињама и симболима дјечијег царства по њиховом избору.

Аниматор Дионис Сарић – Шашавко је новинарима истакао да се већ дуги низ година бави боди-артом, фејс-пејтингом и забавом дјеце, а према његовим ријечима већ седам година приређује незаборавно дружење малим Сокочанима.

Фото: Б.Радоњић

– Све је дивно и красно, атмосфера је на нивоу, музика је ту и дјеца уживају. Осликавање лица се врши посебним бојама за дјецу, које немају алергене и токсине, обогаћене су витаминима, па чак су јестиве и слатког укуса, тако да мала раја може у потпуности да ужива. Ја сам почаствован што сам позван у Соколац и трудићу се да сваки пут одговорим на позив – додао је Сарић.

Фото: Б.Радоњић

Дружење са аниматором и фејс-пејтингом Шашавком организовала је соколачка Установа за културу „Перо Косорић“.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.