Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор јуче су у оквиру оперативне акције кодног назива „Плантажа 2021“, а која је усмјерена на откривање и спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога извршили су претрес на три локације на подручју општине Прњавор, а које користи осумњичена особа иницијала И.К. из Прњавора.

Том приликом су пронађене и одузете биљке које својим изгледом асоцирају на биљке индијске конопље као и зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“ укупне тежине 17,5 килограма.

Подсјећамо, полицијски службеници су јуче, на локацији на подручју општине Прњавор, пронашли илегалан засад индијске конопље, за који је утврђено да припада особи иницијала И.К. из Прњавора, те је ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Све мјере и радње у оквиру ове акције предузете су у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука, а по наредбама Основног суда у Прњавору.