У Теслићу је јуче одржано Првенство Републике Српске за јуниорске и кадетске категорије у стрељаштву, на коме је Стрељачки клуб „Гласинац“ наступио са женском екипом. На првенству је учешће узело седам клубова са укупно тридесет девет такмичара у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ.

Најуспјешнији у дисциплини ваздушна пушка су били стријелци СК „Геофон“ из Теслића, гдје су мушка и женска екипа освојили прва мјеста, док је у дисциплини ваздушни пиштољ најбоља била екипа „Младост“ из Гацка.

Тренер СК „Гласинац“ Огњен Мијатовић је навео да су соколачке стријелкиње екипно у обје категорије биле друге, док је у појединачном такмичењу стријелкиња Валентина Ћајић у јуниоркој категорији освојила друго а у кадетској треће мјесто са изузетним резултатом.

– Остварила је 593,1 круг у јуниорској, а 393,4 у кадетској категорији и тиме је за двадест кругова поправила свој лични рекорд. Ближи се резултату од 400 и 600 кругова што остварују озбиљније стријелкиње. Поред Валентине, за кадетску категорију гађале су Маријана Мијатовић и Ана Пејић – додао је Мијатовић.

Према његовим ријечима, за јуниорску категорију наступале су Валентина Ћајић, Марија Драганић и Маријана Мијатовић. Појединачно су наступиле Хелена Туторић и Катарина Тошић којој је ово било прво такмичење. Такмичарке „Гласинца“ повећале су свој лични резултат, што је позитивно и знак да се иде у добром правцу.

– Ово је њима прва сезона, а заједно радимо од новембра прошле године. Што се тиче њихове будућности, трудићемо се да радимо и појачамо интензитет тренинга и од њих очекујем много добрих и још бољих резултата – нагласио је Мијатовић.

Пред СК „Гласинац“ већ у недјељу 3. октобра је ново такмичење, када ће учествовати у финалу Премијер лиге Босне и Херцеговине у Високом.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.