Фото Васић

На Јахорини су данас припадници Полицијске управе Источно Сарајево, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије МУП-а Српске и Јединице жандармерије Источно Сарајево извели вјежбу спречавања упада терористичке групе која има намјеру да изврши терористички напад на Олимпијски центар „Јахорина“.

Тактичко-показну вјежбу организовало је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, у присуству министра Драгана Лукача и директора Полиције Синише Кострешевића.

Фото Васић

Током вјежбе учествовала су и четири мултифункционална оклопна возила „деспот“ и хеликоптери Хеликоптерске јединице овог министарства.

Лукач рекао је да су данас одржане двије вјежбе – на Јахорини и у Мркоњић Граду.

– Предузете активности током вјежбе реализоване су веома успјешно, што показује да би припадници полиције поступили на исти начин и у стварним ситуацијама које би захтијевале овакав вид ангажовања – рекао је Лукач новинарима.

Фото Васић

Он је истакао да се овим вјежбама показује обученост и опремљеност свих полицијских јединица МУП-а.

– Јахорина је велико градилиште и велики потенцијал Републике Српске. Знамо да на овом простору у зимском периоду буде и до 6.000 људи. То је мали град који живи и функционише и због тога смо одлучили да овдје ускоро отворимо нову станицу полиције како би сви туристи били безбједни и уживали на миру – објаснио је Лукач.

Фото Васић

Он је истакао да данашња о вјежба показује синергију свих јединица МУП-а и одговора на било какво угрожавање грађана Републике Српске.

– Вјежба је успјешно изведена и честитам свим припадницима МУП-а који су показали своје знање – рекао је Лукач.

Показној вјежби присуствовали су министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, начелници општина у саставу града Источно Сарајево, те представници Олимпијског центра „Јахорина“.