У Зеници је јуче у организацији Атлетског клуба „Зеница“ одржано финално екипно Првенство Босне и Херцеговине у атлетици за дјечаке и дјевочице (2006. годиште и млађи). Учествовало је укупно осам градова: Читлук, Мостар, Сарајево, Тузла, Зеница, Приједор, Бањалука и Соколац.

Такмичење је уједно било и посљедње у овој сезони, а према ријечима тренера АК „Гласинац“ Неђа Ђуровића, атлетичари су остварили запажене резултате, освојили три златне медаље и били међу најмлађим, дјевојчице и дјечаци 2008. и 2009. годиште и пар старијих који су постигли најбоље резултате.

– Лука Кезуновић је побиједио са одличним резултатом, истрчао је 600 метара за један минут и тридесет секунди, затим Иван Бољанић, веома талентован дјечак, који игра и рукомет, и Тамара Тошић који су побиједили у дисциплини бацање кугле. Морам нагласити да су се истакле и млађе категорије, а неки од њих су: Алекса Бакмаз, Емилија Радоњић, Јована Шука, Михајло Крстајић, Ана Бољанић и Марко Мемедовић. Дјеца су се такмичила, задовољни су што је најбитиније, а послужило нас је и лијепо вријеме – навео је Ђуровић.

Он је истакао да су током ове године, соколачки атлетичари имали запажене резултате. Учествовали су на такмичењима на нивоу РС и БиХ, а Ђуровић је посебно истакао успјех Саре Лучић, која је учествовала на Европском првенству са испуњеном нормом у скоку увис од 1,81 метар што је за њу веома значајно.

– Ми ћемо сада на малу паузу, а током зимског периода припремаћемо се за сљедећу сезону и имаћемо већ у јануару и фебруару дворанска првенства. Имамо пар кандидата у старијим и млађим категоријама који би могли да постигну успјех. Преко зимских мјесеци, због лоших временских услова, тренинзи атлетике се одржавају у Спортској дворани. Атлетика је спорт који се одвија на стадионима, међутим, у посљедње вријеме све је популарнија дворанска атлетика јер нам временски услови, као што су киша, вјетар и снијег ометају рад – додао је он.

Тренер Ђуровић је закључио да је у наредном периоду неопходно АК „Гласинац“ обновити и укључити некога од млађих кадрова који су професори физичке културе да тренирају са дјецом и подсјетио да је клуб основан 2000. године и да посједује све неопходне објекте, стадион, реквизите и организатор је Међународних такмичења и првенстава из атлетике на нивоу РС и БиХ.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.