Мој долазак у Београд треба да буде почетак или зачетак нове путање која ће бити обострано корисни односи Србије и Црне Горе и на благостање обе државе, рекао је вечерас црногорски премијер Здравко Кривокапић, који борави у првој званичној посети Србији.

Он је за РТС рекао да је за релације између двије земље можда је крива и једна и друга страна, али да не жели да се бави прошлосћу и да то доказује и ова посјета.

На питање зашто односи двије земље не прате и добре односе грађана Србије и Црне Горе и да је једно од његових обећања била промјена Ђукановићеве политике за коју се могло рећи и да је антисрпска, Кривокапић је истакао да тренутно нема антисрпске политике.

– Тренутно нема антисрпске политике ни било које друге осим оне проевропске, продемократске и програђанске, и наравно процрогорске, а то значи да оним људима који зиве на тим просторима Влада треба да обезбеди најбоље услове и бољи квалитет живота – рекао је Кривокапић.

На констатацију да двије земље и даље немају амбасадоре, Кривокапић је рекао да је у надлежности предсједника Црне Горе одабир амбасадора и да је он одбио приједлог да амбасадор у Београду буде Желидраг Никчевић из, ккао је рекао, њему познатих разлога.

Кривокапић каже да је испунио оно што је обећао митрополиту Амфилохију

Закон о слободи вјероисповијести је измијењен, сада ради на социјалној правди. На Цетињу је, истиче, страст узаврела и изузетни људи не могу да дођу до изражаја. Наметнута је игра у којој одређене структуре које су повезане с криминалом диктирају оно што ми видимо на Цетињу, рекао је Кривокапић.

У интервјуу у емисији “Око” РТС рекао је да је осјећао обавезу да ода почаст човјеку који је био визионар и који је желио да Србија и регион буду другачији и да се окренемо будућности.

“Да се окренемо будућности како бисмо у њој урадили оно што је најважније – да живот сваког грађанина буде достојанствен, да обезбиједимо пристојне услове за рад и функционисање, да и ови простори напредују европским путем”, рекао је Кривокапић.