На данашњи дан, 24. новембра 2019. године, у Сокоцу је у 82. години преминуо примаријус доктор Млађен Ђурђић, један је од најугледнијих соколачких љекара.

Рођен је 1938. године у Балтићима. У Сокоцу је завршио oсновну школу и нижу реалну гимназију. Другу мушку гимназију завршио је у Сарајеву а Медицински факултет у Београду 1963. године. Педијатрију је специјализирао 1973. године у Сарајеву.

Првог дана фебруара 1964. године почео је да ради у Дому здравља у Сокоцу. Након годину дана стажирања, када су владале епидемије крзамака, малих богиња, рубеола и заразне жутице, био је једини доктор у стационару са четрдесет кревета, задужен да помогне у свако доба дана и ноћи. Неријетко је до мјесних заједница стизао моторним возилом, па пут до болесника настављао пјешке или на коњу, зими на саоницама. Свесрдно је доприносио да соколачки Дом здравља настави развој повећањем броја служби и запошљавањем љекара. Дванаест година је био директор ове установе, а од 1984. год. радио је Хитној помоћи у Сарајеву гдје је један период био и директор. По избијању грађанског рата у БиХ вратио се у Соколац и радио до одласка у пензију.

Поред медицине, градитељство је била његова велика љубав и цијелог свог радног вијека се залагао за изградњу и напредак. Данашња зграда Хитне помоћи изграђена је 1968. год. а након тога и нова зграда Дома здравља. Оно на шта је посебно био поносан и сматрао круном свог рада је изградња и отварање зграде обданишта, јер је остварена његова жеља да бебе имају простор за здраво и лијепо одрастање.

И када је отишао у пензију на његова врата знали су закуцати уплашени родитељи са болесном бебом у наручју. Увијек је отварао и несебично помагао. Иако специјалиста
педијатрије, знао је породична стабла и здравствене картоне три генерације својих суграђана. Увијек на услузи пацијентима, једнако је помагао дјеци, њиховим родитељима и старијим.

Кратко је боловао и 24. новембра 2019. у осамдесет другој години, преминуо је велики човјек и jедан је од најугледнијих љекара. Његов бритки ум, брижно срце и темперамент памтиће сви којима је протеклих пет и по деценија била потребна љекарска помоћ и савјет.

Кћеркама Весни и Јасни, зетовима Горану и Здравку и унучадима Јелени, Арсенију, Јани и Дејану тугу су ублажили родбина, пријатељи и стотине суграђана који су доктора Млађа 25. новембра испратили до породичног гробља у Балтићима, да поред своје вољене и никад прежаљене Јелене отпутује у вјечност.

Рођена 13.јула 1970. године у Београду. По занимању дипл.економиста. Након првог запослења у „Радио Романији“ 1997. год. на мјесту спикер-водитељ програма, искуство стицала на разним пословима у више медијских кућа. Преко „Радија Источно Сарајево“, ТВ БН, ТВ Пинк БХ, Радија „Соколац“ и „Инфо центра“, на позицијама од меркетинг менаџера до директора.