Поштовани и уважени г-дине Јоловићу, одборниче у Скупштини општине Соколац,

по ко зна који пут осјећам потребу да Вам се обратим овим путем (на једини могући начин) и у потпуности демантујем лажи и инсинуације које износите на сједницама Скупштине општине Соколац. Последња у низу инсинуација десила се 6.децембра ове године на наставку осме редовне сједнице Скупштине општине Соколац.

Наиме, одборницима Скупштине општине Соколац обратили сте се ријечима у којима закључујете да је Начелник општине Соколац Милован Бјелица, директно „наредио“ да се објави текст по питању обљубе 14-годишње дјевојчице у Сокоцу.

Миленко Томић напио дјевојчицу у Сокоцу, одвео је у хотелску собу и сексуално злостављао

Већина информатички писмених људи одлично зна да наведени текст није потекао од портала „Соколац-срце Романије“ већ од званичног веб сајта Окружног суда у Бијељини, који су касније објавиле десетине портала широм Републике Српске, што се може видјети у прилогу:

Портал „Соколац-срце Романије“ је као и већина слободних медија, пренио ту информацију у нади да се исте ствари никада више не би поновиле на подручју наше општине. Без било које назнаке да сте Ви или ко од ваших упослених радника криви за наведено кривично дјело. Чак и да сте знали ко са ким спава у којој соби.

Није ми драго што те информације преносимо јер штете угледу наше општине, али је то ипак негдје наша обавеза јер према Рјешењу Окружног суда у Бијељини, главни тужилац је позвао на бурну реакцију јавности након сазнања за предметни догађај и осуду понашања осумњиченог на друштвеним мрежама као јавном простору. Шта је спорно у томе? Зар по Вама то што се десило 14-годишњој дјевојчици није хорор?

Да ли се овакве ужасне ствари требају крити од наших суграђана и да ли су се уопште могле сакрити када су скоро сви медији у Републици Српској ову информацију објавили. Зашто се онда не жалите РТРС-у у чијем Дневнику 2 је такође емитован прилог? Да ли треба да ћутимо и да зажмуримо пред оваквим појавама или треба сви заједно да то осудимо?

Мени је разумљиво да различите политичке опције износе различите политичке ставове и мишљења на којима би профитирали, али ми ни дан данас није јасно зашто се служите толиком количином лажи и манипулације. Зашто сте се сами препознали у овом кривичном дјелу иако Вас јавно нико није осудио? Умјесто да на сједницама Скупштине општине расправљате о кључним питањима за живот наших суграђана, Ви и ваше страначке братије бавите се тривијалним и небитним стварима.

Г-дине Јоловићу, да је по питању предметног догађаја постојала зла намјера од стране мене као главног и одговорног уредника, која се, како сами потврђујете десила у Вашем хотелу „Златни Бор“, чланак би  био пласиран са насловом и фотографијом „Силовање у хотелу Златни Бор“.

Ипак, желећи да заштитим углед хотела, јединог на подручју наше општине, који са сигурношћу доприноси развоју туризма општине Соколац, нисам желио пласирати информацију на начин како ви то радите протеклих мјесеци.

Међутим, и поред добре воље мене као малог и небитног главног уредника веб портала „Соколац-срце Романије“ (којег и даље ословљавате као сајта Општине Соколац иако то није према закључку корумпиране Скупштинске већине), кривац за хорор који се несумњиво десио у хотелу „Златни бор“ а не у Бијељини је према Вама начелник општине Соколац Милован Бјелица. Парадокс у свему томе је тај, да сам о овом догађају лично обавјестио Начелника (неколико сати по сазнању и објављивању чланка), који узгред није ни знао о чему се ради. Трагикомично зар не?

Г-дине Јоловићу, лично и без двоумјљења сам бранио Вашу кћерку приликом напада на њу по питању „корона вируса“ и том приликом добио низ физичких пријетњи од стране појединаца. Уколико Вам требају докази слободан сам да ме контактирате. С друге стране, уколико ми дате један доказ да сам било када и на било који начин вријеђао или нападао Вашу кћерку – овај веб сајт ће моментално бити угашен.

Знајући да одговора неће бити, лично, цијеним и цијелом душом сам подржавао изградњу хотела „Златни бор“, за шта прилажем на стотине позитивних чланака које сам пласирао од изградње хотела до данас, но међутим, на Ваше инсинуиране нападе, измишљотине и лажи принуђен сам да реагујем, оградим се и одговорим. Да ово што износим није тачно, зашто би онда у Ваш хотел у августу ове године смјестио екипу РТС-а?

И запамтите једном за сва времена, сви текстови пласирани на овом порталу су уредно потписани, на шта ви очигледно не обраћате пажњу. За све текстове објављене на њему одговоран сам ја као главни и одговорни уредник, а не Начелник општине који није власник портала како упорно износите на сједницама СО Соколац.

На Вашу велику жалост, и дан данас постоје многи портали и личности који ће штитећи свој углед и интегритет објавити тачну и провјерену информацију не марећи за цијену и то којој ће политичкој странци припадати.

И још једном ћу Вам поновити, уколико би било ко без условљавања наредио да се на порталу „Соколац-срце Романије“ објави било који чланак, а ја то прихватио, истог момента бих напустио уређивање истог или бих за сва времена УГАСИО портал који Вам је толики трн у оку. Долазила та особа из СДС-а, СНСД-а, ДНС-а, ПДП-а, УС-а, СП-а, СПС-а или било које друге политичке опције.

Рођен 17. децембра 1986. године у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршио у Сокоцу. Године 2011. дипломирао на Факултету за информатику и рачунарство, Универзитета Сингидунум у Београду, те стекао звање дипл.инжењер пословне информатике. Од 2012.године главни и одговорни уредник портала "Соколац-срце Романије".