Из вртића „Пчелица Маја“ у Новом Граду данас су упућене поруке подршке акцији „С љубављу храбрим срцима“, која се одржава под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, с циљем прикупљања средстава за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Дјеца из Новог Града допринос су дала цртежима и пјесмицама.

– Част и задовољство је бити дио ове дивне акције. Нашим другарима шаљемо поруке подршке и љубави. Наши цртежи и пјесмице показаће им да нису сами – рекла је директорка Радмила Јапунџа.

Она је нагласила да предшколски програм у вртићу „Пчелица Маја“ похађа двоје дјеце са интелектуалним тешкоћама.

Јапунџа је навела да је у јединој предшколској установи у Новом Граду 179 дјеце, а идуће године планирана је још једна група.

– Услови за рад су добри. Имамо потребе за проширење капацитета и надамо се да ће и овај посао бити успјешно завршен – рекла је Јапунџа.

Кампања за хуманитарну акцију „С љубављу храбрим срцима“, под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, почела је 6. децембра, а прикупљена средства биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Активан је и „М:тел“ хуманитарни број 1411 до 31. децембра.