Посланици Демократског фронта неће подржати иницијативу за смену Владе Здравка Кривокапића и неће присуствовати седници парламента у понедељак, саопштио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

У ДФ-у предлажу да се врати мандат грађанима и да се организују нови избори.

– Грађани треба поново да бирају своје представнике у парламенту и они ће, надам се, бити бољи и мудрији од нас и изабрати нову владу – поручио је Мандић, преноси РТЦГ.

Мандић је додао да су након 200 дана од формирања Владе, организовали први састанак парламентарне већине, на којем су сви оценили да стање није одрживо и да се нешто мора мењати.

– Тада су постојала два модела – реконструкција, коју су доминантно заступале Демократе, и избор нове Владе, што је био предлог ДФ-а. Ми смо на крају пристали на реконструкцију, али један конституент парламентарне већине и премијер су казали да је најбоље да све остане по старом – казао је Мандић.

Фронт је предлагао новог премијера кога би договориле Демократе и УРА, као и нови однос снага у Влади, укључујући и мањинске партије.

– Наша иницијатива није добила подршку парламентарне већине и што се нас тиче, то је завршена прича. На нашим страначким органима смо закључили да парламентарна већима није испунила очекивања – казао је Мандић.

Он је казао да ће предложити колегама из парламентарне већине и представницима националних мањина да се врати мандат грађанима.

То је најпоштеније решење, где ће грађани поново бирати своје представнике у парламенту. Верујем да ће бити мудрији од нас и изабрати Владу која може да одговори захтевима већинске Црне Горе која ће се конституисати на наредним изборима – истакао је Мандић.

Рекао је да је експертска влада компромитовала победу на изборима, а да је чврсто срасла са фотељама.

– Ово је најпоштеније решење до којег морамо да дођемо на иницијативу парламентарне већине – казао је Мандић.

Он је саопштио да посланици ДФ-а неће гласати за пад Владе.

– Не зато што је то лоша иницијатива, него знамо да су све Владе ДПС-а биле горе од ове Владе коју оцењујемо негативном оценом – поручио је Мандић.

Он је навео да неће бити у скупштинској сали у понедељак и да ће јасно саопштити да не подржавају Владу Здравка Кривокапића.

– Након тог гласања имаћемо важне податке, који ће се исказати кроз број гласова који не подржавају влади и налазе се ван скупштинске сале и кроз гласове који ће гласати и саопштити свој став о влади – рекао је Мандић, уз оцену да опозиција неће имати преко 40 гласова за пад Владе.