Члан Атлетског клуба „Гласинац“ Лука Кезуновић претходног викенда учествовао је на митингу Атлетских клубова „Партизан“ и „Црвена Звезда“ у Београду, на којима је поново поставио нови рекорд Републике Српске у дисциплини 60 метара са препонама од 9,13 секунди и остварио друго мјесто.

Тренер „Гласинца“ Неђо Ђуровић истакао је да се Кезуновић такмичио у категорији старијих пионира, а да ће се од наредне године такмичити као млађи јуниор.

– У суботу је такмичење организовао АК „Партизан“. Лука је трчао 60 метара препоне и поново је помјерио границу рекорда РС за старије пионире, истрчивши за 9,13 секунди. Другог дана Атлетског митинга који је организовала „Црвена Звезда“, трчао је опет препоне, имао одличан пролаз, али на посљедњој препони је запео, поклекао и изгубио драгоцјено вријеме. Резултат је био добар – 9, 22 секунде, а био би испод 9 секунди да се није десио тај спортски пех – нагласио је тренер Ђуровић.

Он је додао да се Лука такмичио и у трци на 800 метара, гдје је остварио четврту позицију.

Такмичење је одржано у амбијенту атлетске дворане Српског Атлетског Савеза. Учествовало је око 1.200 атлетичара из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Мађарске, уз строга правила и пропозиције са електронским мјерењем резултата.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.