Да ли је „корона уговорима“ поред Бранислава Зељковића, руке упрљао још један члан Уједињене Српске – на то питање Милан Јашаревић одговараће са слободе. Након саслушања у Републичком тужилаштву, возач Републичке Управе цивилне заштите, како сазнајемо, итекако је имао шта да каже.

„Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала води истрагу против Милана Јашаревића због кривичног дјела Злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а у вези са поступцима јавне набавке медицинске опреме које је проводио Институт за јавно здравство Републике Српске. С обзиром да се предмет налази у фази истраге, више информација за сада није могуће саопштити“, поручују из Републичког јавног тужилаштво.

Ништа зато није имао да каже директор Цивилне застите. Милан Новитовић није одговорио на наш позив, а изненада је одлучио да оде на годишњи одмор. Свједочење Јашаревића могло би да отвори још предмета у Тужилаштву. Јашаревић је на дан хапшења, Зељковића одвезао у Београд. О афери кадрова странке, пред камером АТВ није желио ни први човјек Уједињене Српске. У преписци се пожалио да није довољно заступљен у нашем медију.

„Милан Јашаревић је службеник Републичке управе Цивилне заштите РС који је стављен на располагање тиму за праћење мјера Републичког штаба и најчешће је возио шефа тима, то јест мене лично. Опште је познато да се у слободно вријеме Милан Јашаревић увијек налазио у мојој близини, нарочито у Сарајеву када бих био изложен бројним пријетњама, непријатностима или опасности“, каже Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

„Корона уговори“ у септембру прошле године потресли су јавност у Републици Српској. Првоосумњичени у овој причи је бивши директор Института за јавно здравство Републике Српске, Бранислав Зељковић који је у притвору.

Бранислав Зељковић се сумњичи да је злоупотребио службени положај, тако што је приватним фирмама обезбиједио зараду од око 790.000 марака. Те фирме су биле задужене за набавку заштитне опреме иако за то нису биле регистоване.