Фото: С.Јанковић

Претходног викенда у Сокоцу су одржана три спортска сусрета у којима су забиљежене двије побједе и то футсалера и одбојкашица, док су кошаркаши остали без нових бодова.

У оквиру 15. кола Прве лиге РС, Футсал клуб „Гласинац Соколац“ убједљиво је побиједио екипу „Жељезница“ из Трнова са 9:2. Овом побједом сокочани су добили три бода и са осмог напредовали на пето мјесто првенствене табеле. Наредно коло се игра у Поповом Пољу са домаћом екипом „Бели анђео“.

Одбојкашки клуб „Гласинац“ у суботу је одиграо меч са „Радником“ из Бијељине у којем је остварена максимална побједа 3:0. Изабранице Марка Обреновића и овог пута су показале борбу на терену, одговорност у игри и потврдиле трећу позицију на табели. Након одиграних 17 кола, клуб има 32 бода. Сљедећи викенд одбојкашице путују у Зворник, гдје ће се у склопу 18. кола Прве лиге РС састати са домаћом “Дрином“ која заузима седмо мјесто.

Кошаркашки клуб „Соколац“ није успио остварити неопходну побједу за бољи пласман на табели, па је тако у суботу у 19. колу Прве лиге РС поражен од „Дрине Принцип“ из Зворника са 37:83. Сокочани се и даље налазе на осмој позицији са 27 бодова. У наредном колу, меч ће се одиграти са комшијама у Рогатици. „Рогатица“ заузима пето мјесто првенствене табеле и има 32 остварена бода.

У суботу је требало да буде одиграна утакмица 17.кола Друге лиге РС – исток између Фудбалског клуба „Гласинац 1936“ и Фудбалског клуба „Романија“ са Пала. Меч је одгођен због неповољних временских услова и залеђеног терена у Сокоцу. Како је истакнуто из „Гласинца“, нови термин одредиће Комисија за такмичење Фудбалског савеза Републике Српске.