Општинско удружење пензионера Соколац представља хуманитарно добровољну, нестраначку организацију која окупља пезнионере ове локалне заједнице. На крају прошле године, према евиденцији, ова локална заједница бројала је око 2.700 пензионера од чега су 2.605 чланови Удружења. У протекле три године Влада РС издваја одређена новчана средства за бањску рехабилитацију пензионера.

Према ријечима секретара Општинског удружења пензионера Момира Војиновића, ове године Влада је за те намјене издвојила нешто више новца у односу на ранији период те су средства у износу од 500.000 КМ, тако да су 2022. у могућности да преко удружења на бањско лијечење пошаљу 12 корисника који испуњавају услове.

• Право на бањску рехабилитацију у здравствено-туристичким и рехабилитационим центрима на подручју Републике Српске имају корисници права Фонда ПИО РС који имају пребивалиште на териотрији РС, који су чланови Удружења и немају друга лична примања те у претходних пет година нису користили право на рехабилитацију на терет како Удружења РС тако и Борачке организације и Фонда здравственог осигурања – навео је Војиновић.

Уз пријаву за упућивање на бањску рехабилитацију сваки корисник права је дужан да достави копију личне карте, посљедњи чек од пензије и доказ о висини пензије из иностранства ( извод из банке или потврду иностраног носиоца социјалног осигурања).

• Саставни дио пријаве је и изјава корисника који потврђује горе наведено и која се може доставити сваког радног дана у периоду од 09 до 12 часова у просторијама соколачког удружења пензионера у року од 12 радних дана од дана објављивања конкурса – истакао је он те додао да ће Удржење у року од 15 дана од дана истека огласа на основу примљених и обрађених пријава сачинити листу корисника права која ће бити објављена на огласној табли Удружења.

Комисија Удружења пензионера Републике Српске на основу коначне ранг листе, исказане жеље корисника права, могућностима рехабилитације, смјештајних капацитета бање, доставља коначан списак општинским удружењима које ће упутити кориснике права да лично контактирају бању у којој ће боравити. Реализација Пројекта бањске рехабилитације трајаће до 31. октобра 2021. године и одвијаће се у смјенама сваких 10 дана по утврђеним списковима корисника.

Пријава на конкурс за бањско лијечење трају до четвртог априла текуће 2022. године. Све додатне информације могу се добити на број телефона 057/ 444-134.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.