Поводом Свјетског дана и недјеље Црвеног крста Сњежана Ковач, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, посјетила је ЈЗУ Болница “Србија“.

Овом приликом, Црвени крст је Одјељењу за педијатрију Болнице „Србија“ донирао пакете хуманитарне помоћи .

– Од 8. до 15. маја обиљежавамо Недјељу Црвеног крста и проводимо нашу редовну акцију, а то је поклон за бебу рођену у том периоду – рекла је Ковач.Осим тога, Ковач је истакла да ће одјељењима у овој болници, којима је то неопходно, бити дониране мушке пиџаме и постељина.

Директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија захвалио се на донацији, истичући да ово није први пут да Црвени крст Републике Српске донацијама и пакетима помоћи помаже болници.Истакавши да је та хумана организација увијек спремна да помогне, Шешлија им је честитао Дан Црвеног крста, као и 30 година њиховог постојања и рада.

Говорећи о стању обољелих од вируса корона, директор Болнице “Србија је навео да имају два пацијента на Инфективном одјељењу, али да су након пандемије евидентне гужве за друге редовне услуге болнице.

“Вјероватно је наше становништво током пандемије рјеђе долазило због прегледа у ову установу, тако да сада радимо у пуном капацитету и покушавамо да листу чекања сведемо на минимум”, рекао је Шешлија.