Минулог викенда одржано је Треће коло Премијер лиге Босне и Херцеговине за јуниорске и сениорске категорије у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ-Међународни програм. На такмичењу је учествовало 15 клубова БиХ, међу којима и Стрељачки клуб „Гласинац“ из Сокоца.

У овом Колу, према ријечима тренера соколачких стријелаца Огњена Мијатовића најуспјешнији су били стријелци из Сарајева и Теслића, док се наша екипа нашла на петом мјесту.

– Морам да похвалим наше такмичарке које су обориле своје личне рекорде и направиле озбиљан резултатски помак, што је позитивна и лијепа слика наше општине с обзиром да нисмо тренирали у зимском периоду а већ смо направили озбиљне резултате. Ћајић Валентина је оборила и клубски рекорд тако што је испуцала 602,4 круга и сваки наредни биће злата вриједан јер само озбиљни клубови гађају преко 600 кругова. Морам да поменем и Маријану Мијатовић и Драганић Марију које су гађале 593,1 и 571,9 кругова. Наша такмичарка Сара Вељовић, наступила је други пут на Међународном програму а први на 60 дијабола у овој јуниорско-сениорској категорији, тако да у овом случају резулат није важан већ потенијал за будуће наступе – навео је Мијатовић.

Сарајево и „Геофон“ из Теслића годинама су већ доминантни клубови, када је у питању ова врста спорта. Срељашки клуб „Гласинац“ је нажалост клуб који је на дну табеле када су у питању буџетска средства али међу првим по освајању медаља.

Мислим да смо можда најсиромашнији клуб у Међународном програму, али смо међу првих пет екипа у БиХ по резултатима, који су показатељ квалитета наших такмичара. У свим категоријама успјели смо да будемо међу прве три екипе и да освајамо медаље – додао је тренер.

Наредног викедна соколачки стријелци путују на турнир „Гацко опет“ након чега слиједи Финале Лиге пионира.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.