Стрељачки клуб „Гласинац“ јуче је био домаћин Првенства Републике Српске за пионирске категорије на ком је учешће узело 40 такмичара из девет стрељачких клубова.

Прво мјесто екипно у категорији пионирке припало је СК „Геофон“ из Теслића, друге су биле пионирке домаћина СК “Гласинац“, док је треће мјесто припало СК „Пантер“ из Бијељине. У појединачној конкуренцији најбоља је била Елена Милинковић из СК „Геофон“ Теслић, друго мјесто припало је Ани Пејић из СК „Гласинац“, док је треће мјесто освојила Наташа Копривица из СК „Младост“ из Гацка. У категорији пионира, екипно је прво мјесто освојио СК „Свети Димитрије“ из Невесиња, друго мјесто су освојили стријелци „Леотара“ из Требиња, а треће СК „Геофон“ из Теслића. У појединачној категорији прво мјесто је освојио Јован Богдановић из СК „Свети Димитрије“ из Невесиња, друго мјесто је заузео Милош Мићановић из СК „Рудар С“ из Угљевика, док је треће мјесто припало Лазару Шкребићу из СК “Геофон” из Теслића.

– У борби за прво мјесто смо изгубили од женске екипе „Геофон“ из Теслића само за један круг, ипак, презадовољан сам пласманом како у екипној тако и у појединачној конкуренцији овог такмичења, који ће бити велики подстицај за даљи рад. Пионири „Гласинца“ су у укупном пласману ове категорије освојили 6. мјесто што је одличан резултат када у обзир узмемо чињеницу да су били најмлађа екипа на такмичењу, казао је тренер СК „Гласинац“ Огњен Мијатовић, и изразио наду да ће и у будућности имати прилику да организују слична такмичења.

Тренер СК „Рудар С“ из Угљевика Бранислав Гајић сматра да је велики број талентоване дјеце којој треба посветити пажњу и дати подстрек за квалитетан даљи рад, те истакао да стрељаштво као један од најстаријих спортова који је на олимпијским играма заступљен са 17 дисциплина заслужује више пажње и улагања од стране државе.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.