На Првенству Републике Српске у стрељаштву – серијска ваздушна пушка за сениоре и јуниоре које је у недјељу одржану у Гацку чланице Стрељачког клуба „Гласинац“ освојиле су прво мјесто екипно у категорији јуниорки, док је сениорска екипа овог клуба освојила треће мјесто. У појединачној категорији јуниорки Ана Пејић је освојила треће мјесто. Тренер клуба Огњен Мијатовић задовољан је постигнутим резултатима.

– Такмичење је било на високом нивоу и наше чланице су постигле одличне резултате, нарочито јуниорке које су сада практично првакиње Републике Српске. За јуниорску екипу су поред Ане Пејић гађале Сара Вељовић и Маријана Мијатовић, док су за сениорску екипу наступале Валентина Ћајић, Марија Драганић и Милица Савчић. Имамо младу екипу која је показала изузетан потенцијал, постиже одличне резултате и обећава сами врх па се надамо да ћемо у будућности ући међу прве три екипе у свим категоријама на нивоу Босне и Херцеговине, казао је Мијатовић.

На овом Првенству у сениорској конкуренцији прво мјесто освојиле су чланице СК „Младост“ из Гацка, друге су биле стрељачице СК „Мегалодон“ из Бањалуке а треће стрељачице соколачког „Гласинца“. У категорији јуниорки, прве су биле чланице СК “Гласинац“, друга екипа домаћина „Младост“ из Гацка а трећепласирана екипа СК „Рогатица“.

Стрељачки клуб „Гласинац“ ће од 20. до 24. јула учествовати на МОСИ играма у Новој Вароши гдје ће се такмичити мушка, женска и парамоси екипа, те Купу Републике Српске који ће се 8. августа одржати у Бањалуци. Чланови овог клуба ће од 15. до 22. августа узети учешће и у „Љетној школи спорта“ у Требињу.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.