Фото: С.Рајић

Соколачки спортисти спремни су за предстојеће Међуопштинске омладинске спортске игре, које ће бити одржане од 20. до 24. јула у Новој Вароши, речено је данас на састанку вођа спортских екипа и референта за спорт општине Соколац Вере Мијатовић.

Овогодишње МОСИ такмичење одвијаће се у 15 спортских дисциплина, а соколачки спортисти наступиће у десет спортских грана са тринаест екипа – атлетика, планинарство, стрељаштво у мушкој и женској конкуренцији, одбојка, одбојка на пијеску и карате у женској конкуренцији и кошарка, фудбал, мали фудбал и рукомет у мушкој конкуренцији, истакла је Мијатовићева.

Фото: С.Рајић

Она је додала да ће у Новој Вароши наступити 110 спортиста и спортских радника, а захваљујући разумјевању начелника Милована Бјелице, који је покровитељ путовања и боравка спортиста на 57. МОСИ, општина Соколац имаће најбројнију спортску екипу из Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Међуопштинске омладинске спортске игре је такмичење младих спортиста из општина тромеђе Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе, које се одржавају од 1954. године. Општина Соколац ове године наступиће 25 пут на играма.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.