Фуриозан старт соколачке Блаугране у друголигашком истоку донио је лидерску позицију и седам бодова из три кола. Од тога два гостовања на којима је Гласинац остварио побједу и реми (прошле сезоне само три бода из Милића). Све је то повод да питамо шефа стручног штаба Гласинца, Огњена Крешталицу о првим утисцима.

„Показало се да када играмо комплетни можемо освајати бодове и на страни. Прошле сезоне смо имали доста проблема са селектирањем тима када су гостујуће утакмице у питању, на почетку ове ситуација је нешто боља па је и резултат евидентан. Старт првенства је само избацио квалитет који Гласинац посједује и надам се да ћемо наставити у истом ритму”.

Слиједи гостовање неугодном Вележу у Невесињу.

„Е ту се враћамо на стару бољку. Нећу имати цијели тим на располагању за меч али вјерујем да ће момци који буду играли дати све од себе да остваримо повољан резултат. Вележ је искусна екипа али и ми тражимо своју шансу”.

Резултатски успјеси „избацили” су Гласинац на чело табеле. Да ли се то поклапа са амбицијама клуба?

„Наш став је да вребамо из другог плана и ако нам се отвори пут ка врху да то искористимо. Има много добрих екипа које можда нису започеле првенство али ће се временом стабилизовати и кренути ка врху табеле. Опет, ми вјерујемо у себе, респектоваћемо све тимове али спремни да се надигравамо са свима”.

Неђо Шука је наставио голгетерску форму и у прва три меча постигао пет голова. Која је тајна његових путева га мрежи?

„Сувишно је причати о њему. Неђо је играч који може играти без проблема у вишим ранговима. Има невјероватан осјећај за гол и неизоставан је шраф екипе. И када нам не иде како треба, нађе се на правом мјесту и погура тим. Лично вјерујем да ће ове сезоне превазићи досадашње могућности када је реализација у питању”.