Борци Војске Републике Српске са Грбавице, Илиџе и других сарајевских општина у Одбрамбено-отаџбинском рату су бранили своја вјековна огњишта, бранили су своје старе родитеље, жене, дјецу. Зато је скандалозан став словеначког режисера Мирана Зупанича који у свом филму „Сарајево сафари“ истиче да су српски војници организовали тзв. “лов на људе“ на сарајевском ратишту, јасан је Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Представници власти свих политичких странака у Републици Српској морају одмах да реагују на монструозне тврдње изнесене у документарном филму Зупанића и да траже забрану емитовања тог скандалозног филма, истакао је Бабаљ.

– Већ више од двије деценије српски народ је изложен најстрашнијим оптужбама и медијској сатанизацији режираној у кухињама бјелосвјетских моћника, али тврдње да је са подручја која су током Одбрамбено-отаџбинског ратам била под контролом српске војске, вршен „лов на људе“, је до сада најмонструознија лаж икад изречена.

Тражим од српских представника на свим нивоима власти да реагује овим поводом и затраже кривичну одговорност аутора овог недјела.

Као демобилисани борац Војске Републике Српске, који је бранио кућни праг, породицу, комшије, суграђане не могу да ћутим и гледам како разноразни плаћеници и мрзитељи српског народа блате мој народ и саборце. Свака лаж, прекрајање историје, лажна свједочења за корист неке промоције не користе ни једном народу. Ако се на овакав начин будемо враћали у прошлост, питање је како нашу дјецу да водимо у будућност – категоричан је Бабаљ.