Фото: Соколац-срце Романије

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је у оквиру манифестације “Дани Српске у Србији” боравио у Суботици гдје је представљена пословна Слободна зона Суботица као примјер добре праксе и за Републику Српску.

Фото: Соколац-срце Романије

Бјелица је разговарао са градоначелником Суботице Стеваном Бакићем и његовим сарадницима, а присуствовали су и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, сарадник у Представништву Татјана Дувњак, директор Управе за слободне зоне Републике Србије Јасмина Штамбук, руководилац Управе Лана Јанковић, директор Слободне зоне Суботица Саша Граворац, Срђан Самарџић из градског вијећа Суботице, те представници градова и општина из Републике Српске.

Фото: Соколац-срце Романије

Бјелица је изразио наду да ће и Соколац имати прилику да оснује своју пословну слободну зону по угледу на Суботицу, а задовољан је и што је састанку присуствовао велики број угледних званица из свијета привреде као и одређен број начелника општина у Републици Српској.

– Општини Соколац обећана је стручна и свака друга помоћ за оснивање пословне Слободне зоне у Сокоцу а на основу досадашњих искустава Слободне зоне Суботица којом успјешно управља директор Саша Граворац. У наредном периоду конкретизоваћемо даље активности по овом питању – истакао је након састанка начелник Бјелица.

Фото: СРНА

Градоначелник Суботице Стеван Бакић рекао је да сви ови догађаји иду у правцу реализације политике предсједника Србије Александра Вучића, односно пријатељства, братске слоге Републике Српске и Србије и грађења јединства два иста народа са обје стране Дрине.

Он је додао да у Суботици дјелује више завичајних удружења, која су изузетно активна и представљају велики потенцијал за учвршћивање сарадње Србије и Српске.

Фото: Соколац-срце Романије

Бакић је подсјетио да је на протеклом сусрету са Цицовићем у фебруару 2021. године истакнуто да Суботица има велики потенцијал како са цијелом Републиком Српском, тако и са њеним градовима и општинама.