Виши јерменски званичник рекао је да су Јерменија и Азербејџан постигли примирје након два дана насиља у вези са спором око територије Нагорно-Карабах.

„Захваљујући интервенцији међународне заједнице постигнут је споразум о примирју“, рекао је Армен Григоријан, секретар јерменског Савјета безбједности за јерменску телевизију.

Јерменско Министарство одбране саопштило је да су сукоби на граници обустављени, након примирја које је постигнуто касно синоћ.

Јерменски премијер Никол Пашињан рекао је раније парламенту да је ове седмице у сукобу са војском Азербејџана погинуло 105 јерменских војника.

Азербејџан је саопштио да је погинуло 50 њихових.

Григориј Карасин, виши члан горњег дома руског парламента, рекао је агенцији РИА Новости да је примирје испословано највише захваљујући дипломатским напорима Русије.

Он је додао да је руски предсједник Владимир Путин разговарао са Пашињаном. Путин се заложио за мир након избијања насиља и након што су многе друге земље позвале обје стране на уздржаност.

У обраћању парламенту Пашињан је рекао да се његова земља обратила Организацији уговора о колективној безбједности како би помогла у обнови њеног територијалног интегритета.