У Требињу је јуче одржано првенство Републике Српске у стрељаштву за кадете и јуниоре, на коме су такмичарке Стрељачког клуба „Гласинац“ из Сокоца Маријана Мијатовић, Хелена Туторић и Ана Пејић освојиле екипно друго мјесто у обје категорије, док је Маријана Мијатовић освојила треће мјесто појединачно у категорији кадеткиње и треће мјесто у категорији јуниорке.

Тренер Стрељачког клуба „Гласинац“ Огњен Мијатовић навео је да је одличан наступ на овом такмичењу имала и Марија Драганић у дисциплини ваздушни пиштољ освојивши четврто мјесто у категорији јуниорки, иако тек трећи пут наступа у овој дисциплини.

– Захваљујем се организаторима на квалитетној организацији, као и на лијепој спортској атмосфери. Задовољан сам резутатима, мада смо имали одређених потешкоћа. Маријана је гађала под температуром, док је код Ане било проблема са пушком. Сматрам да би без ових поменутих незгода резултат засигурно био прво мјесто – нагласио је Мијатовић.

Он је подсјетио да су у питању младе такмичарке, које имају по 15 година, те да им је ово тек друга такмичарска сезона.

– Ове дјевојке заиста добро раде, велики су потенцијал и нема никаквих сумњи да ће далеко веће резултате постизати у наредном периоду. Сигуран сам да ће имати једну врхунску стрељачку каријеру – увјерио је тренер Мијатовић.

Сљедеће такмичење за Стрељачки клуб „Гласинац“ је финално коло Премијер лиге Босне и Херцеговине за сениорске и јуниорске категорије у Требињу 9. октобра.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.