Јуче је широм свијета обиљежен Свјетски дан штедње у знак сјећања на Први међународни конгрес који је одржан 1924. године у Милану. Тај дан је посвећен јачању свијести јавности за важност штедње за савремену економију и личне потребе сваког поједница.

Десету годину сада већ традиционално, запослени у НЛБ Развојној банци у Сокоцу отворили су врата за малишане из Установе за предшколско васпитање и образовање наше локалне заједнице, којима су кроз забавне приче и игру прилагођене њиховом узрасту, представили добру страну штедње.

Према ријечима шефа експозитуре Развојне банке Миле Маџгаљ, дјеца представљају нашу будућност и сваке године са задовољством угосте најмлађе суграђане.

• Поводом 31. октобра Свјетског дана штедње, пригодним активностима које организујемо трудимо се на најлакши начин да едукујемо дјецу од најранијијег узраста о важности и навикама штедње. Сваки пут када нам малишани са својим васпитачицама дођу у посјету трудимо се да дјеци буде лијепо и да знају шта је банка- истакла је она и додала да према подацима статистике, људи враћају повјерење банкама те је дошло до знатног повећања депозита.

Поред штедње у домаћој и страној валути, рента те постепене штедње која је највише прихваћена код корисника, постоји и штедња коју за малишане отварају родитељи „Златна рибица“ те дјеца исту могу користити када напуне 18 година.

Разлози за штедњу у НЛБ Банци су прије свега стабилност Банке, континуиран раст штедње и веома разноврстан асортиман штедних производа, конкурентне каматне стопе, као и сасвим јасна стратегија развоја и посвећености клијентима.