Документарни филм “Одбрана села Дрецељ“ аутора Саше Николића који је премијерно приказан 15. јула 2022. године у Сокоцу преведен је са српског на руски језик и данас ће бити приказан на Међународном филмском фестивалу у Краснодару у 19.00 часова по московском времену.

Подсјећамо, документарни филм “Одбрана села Дрецељ“ сниман је током 2021. и 2022. године на простору села Дрецељ, те на подручју општина Соколац, Пале, Источно Ново Сарајево, Власеница и Зворник поводом 30 година од формирања Друге романијске моторизоване бригаде ВРС, а у циљу његовања културе сјећања на борце који су учествовали у одбрамбено-отаџбинском рату у војсци Републике Српске и који су часно бранили своја вијековна огњишта.

Саша Николић, припадник елитне јединице Жандармерије Републике Српске и пјесник са Пала, аутор је 11 књига и добитник бројних домаћих и међународних одликовања и награда за епску поезију.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.