Аирсофт клуб „Вукови“ који је основан на Палама је први клуб на простору истока Републике Српске чија је примарна дјелатност симулација војних вјежби и вјештина. Учесници посједују реплике ватреног оружја, чији су изглед и габарити вјерни оригиналима, тако да се не користи бојева или маневарска муниција. Како нам је рекао оснивач и предсједник клуба „Вукови“ Марко Ђоковић, аирсофт је модеран борбени спорт и све је популарнији у БиХ. У Федерацији БиХ постоји Савез који броји десетине клубова док је у Републици Српској то скроман број од само неколико клубова.

• Статутом је јасно дефинисано ко може бити члан клуба а то су сва лица која имају психо-физичку спремност. Чланови могу бити сви мушкарци од 16 до 60 година с тим да малољетна лица морају имати потврду одобрења од стране једног родитеља, док жене тренутно не могу бити дио ове спортске активности- рекао је он, те додао да је ово спорт као и сваки други, а тим чине сви који имају добру спремност, енергију, координацију, кондицију и наравно вољу, јер данас не постоји могућност служења војног рока и клуб као модел пружа могућност кроз тренинге да се науче основне вјештине.

О популарности аирсофта у свијету говори и чињеница да га користи полиција и војска као дио тренинга. Аирсофт се развио у Азији, тачније у Хонг Конгу. Заступњен је посебно у Европи, Њемачкој и Русији.

Ђоковић је појаснио да је аирсофт сам по себи адреналински и тимски спорт који у Босни и Херцеговини још увијек није законски препознат као спорт, тако да су регистровани као Удржење грађана које се бави спортским активностима.

• Клуб има такође и бројне колективне спортске активности: планинарење, кајакарење те рафтинг са младим енергичним људима без обзира из које средине долазе, било да је то Соколац, Фоча или Бијељина. Опрема која се корсти је много скупа, тако да о свему водимо рачуна- закључио је Ђоковић.

Како се може видјети на званичној инстаграм и фејсбук страници овог клуба, тренутно се врши упис нових чланова, који ће да би постали дио приче на источном дијелу РС, морати проћи камп и врло захтјевне вјежбе.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.