Фото: Ј.Ћајић

У оквиру модернизације саобраћајне инфраструктуре данас је у Сокоцу почело постављање завршног слоја асфалта у Улици Груја Новаковића. Технички директор АД „Романијапутеви“ Драган Булошчић казао је да је у питању дионица транзитног пута од Кнежинског раскршћа до укрштања са Улицом Цара Лазара.

– Завршни слој асфалта се поставља комплетном ширином коловоза па је због бољег везивања материјала и квалитета рада у тренутним временским условима саобраћај потпуно обустављен. Асфалтирање дијела ове саобраћајнице ће бити завршено сутра, након чега ће бити настављени радови на реконструкцији раскрснице, рекао је Булошчић и додао да ће настојати да радове заврше прије снијежних падавина.

Помоћник командира Полицијске станице „Соколац“ Давор Бјелица објаснио је да је због обимних радова дошло до измјена у одвијању саобраћаја у градском језгру.

– Постављање новог слоја асфалта врши се комплетном ширином коловоза због чега је успостављена потпуна обустава саобраћа у зони извођења радова од 8.00 до 16.00 часова. У том периоду ће се у Улици Цара Лазара саобраћај одвијати у оба смјера, казао је Бјелица.

Радови на асфалтирању биће настављени сутра у периоду од 8.00 до 16.00 часова.