У акцији добровољног давања крви, која је јуче одржана на Правном факултету на Палама, крв су дала 34 студента и средњошколца, од 60 пријављених.

Сарадник за добровољно давалаштво крви у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Клачар изјавио је новинарима да је ријеч о другој акцији који организују у сарадњи са Унијом студената Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је напоменуо да је циљ акције да код студентске популације промовишу добровољно давалаштво крви и анимирају младе да се укључе у овај хумани програм.

Клачар је навео да ће Црвени крст Републике Српске до краја године организовати још три акције на факултетима Универзитета у Источном Сарајеву.

Љекар у Болници „Србија“ Источно Сарајево Драгана Жарковић рекла је да, захваљујући даваоцима, ова установа успијева да испрати потребе пацијената.

„Како су те потребе непредвидиве, нама крви никада није вишка и увијек је потребна. Крв треба да чека пацијента, а не да пацијент чека њу. Зато су од великог значаја овакве или сличне акције“, истакла је Жарковићева.

Андријана Васиљевић изразила је задовољство што је први пут дала крв и позвала све да буду хумани.