Припадници Полицијске станице Соколац одржали су данас едукативна предавања за ученике од петог до деветог разреда Основне школе „Соколац“, у оквиру кампање „Стоп вршњачком насиљу“, коју организује МУП Републике Српске, с циљ спречавање малољетничке делинквенције и вршњачког насиља.

Замјеник командира Полицијске станице Соколац Ђорђије Подинић рекао је новинарима да ученици треба да се информишу о свим видовима вршњачког насиља, о томе како га препознати и санкцијама предвиђеним за малољетне извршиоце.

„Битно је да ученици имају повјерење како у наставнике тако и у нас, уколико се јави потеба за нашим дјеловањем“, навео је Подинић.

Он је нагласио да ученици треба да знају да је разговор о проблему најбитнији, како не би дошло до фаталнијих посљедица.

Инспектор у Полицијској станици Соколац Степа Стјепановић рекао је да веома важно рано спречавање сваког вида насиља, те да је најважније превентивно дјеловање.

У Основној школи „Соколац“ наглашено је овом приликом да имају одличну сарадњу, помоћ и подршку од припадника Полицијске станице Соколац.