Фото: Pixabay

Само његована кожа је лијепа кожа, а како се ради и о нашем највећем органу, разним дијеловима ћемо приступити другачије.

Многе од нас сигурно ће помно изабрати препарате за његу коже лица, а онда опет промишљати у одабиру лосиона за његу остатка тијела или препарата за његу стопала, руку…

А шта је с кожом врата?

Изложен погледима и дјеловању сунца (а тиме и ризику фотостарења коже) врат је такође један од најбољих показатеља како се бринемо о својој кожи.

Без обзира колико смо уложили у његу лица, понекад је управо врат онај који може ‘одати’ право стање ствари и здравља коже. Стручњаци су зато препоручили неколико корака уз помоћ којих ће ваш врат изгледати млађе и више његовано.

1. Нанесите крему са заштитним фактором

Вјероватно сте до сада усвојили градиво – када се ради о кожи, крема са заштитним фактором требало би да буде на врху љествице ваше дневне рутине. Не заборавите да је ваш врат под утицајем УВ зрачења, али и гравитације, зато дерматолози саветују да на њега (све до дубоког деколтеа) примените оно што стављате на лице. Обавезна је крема са заштитним фактором најмање 30.

2. Осигурајте влагу

Када је у питању хидратација, испоставља се да је кожа врата врло захтјевна. На врату се налази мање жлијезда лојница, па је кожа често сува. Крема коју користите можда неће бити довољна. Будите сигурни да користите крему за дубоку хидратацију а још боље ако такви произвди у себи садрже антиоксидансе, ретинол, хијалуронску киселину или витамин Ц.

3. Искористите моћ шминке

Врату и деколтеу посебну пажњу посветите када се шминкате, посебно како бисте спречили сукобљавање тонова коже ако користите пудер или друге подлоге. Стручњаци савјетују да 50 одсто количине коју наносите на лице пренесете и на подручје врата и деколтеа. За завршни ефекат на свој врат уз помоћ четкице можете да нанесете бронзер без сјајног ефекта како бисте “омекшали” утисак.