Милица Боровчанин ученица трећег разреда гиманизје СШЦ „Василије Острошки“ Соколац освојила је прво мјесто на међународном литерарном и ликовном конкурсу под називом ,,Мој сусрет са Малим принцом“, који је Филозофски факултет Универизета у Нишу расписао поводом јубиларних десет година од оснивања Департмана за француски језик и књижевност.

У сусрет обиљежавању 80 година од објављивања ,,Малог принца“, чувеног дјела француског писца и пилота Антоана де Сент Егзиперија, тема литерарног конкурса била је ,,Мој сусрет са Малим принцом“. Додјела награде уриличена је на прослави Јубилеја, 28. новембра, на Филозофском факултету у Нишу, гдје су на свечаности присуствовали и представници Амбасаде Француске.

Како нам је рекла Милица, освојила је прво мјесто пјесмом помало необичног прозалног облика. Поред материјалног дијела (француско-српски рјечник, таблет), награда укључује бесплатну припремну наставу и ослобађање од пријемног испита на Филозофском факултету.

• Имала сам част и задовољство да на конкурсу освојим прво мјесто и да читам рад пред тако угледним званицама и могу рећи да стиховима полако исписујемо, малим али сигурним корацима карту Балканског-полуострва.

Милица иза себе има преко 60 награда и признања, њена поезија објављена је у многим књижевним зборницима и часописима за културу и умјетност. Поред књижевности, бави се и сликарством, те је остварила неколико награда и на том пољу умјетничког израза. Још од основне школе, редован је такмичар из скоро свих наставних области те је, поред умјетности, изузетно посвећена науци.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.