Атлетски клуб „Гласинац“ из Сокоца јуче је са седам чланова учествовао на такмичењу у Сарајеву у Олимпијској дворани „Зетра“ које је организовао Атлетски клуб „Сарајево“ поводом јубилеја – 75 година постојања овог клуба.

Најуспјешнији је био Алекса Бакмаз, коме је припала златна медаља у дисциплини скок увис за млађе пионире са резултатом од 135 центиметара.

Тренер соколачких атлетичара Неђо Ђуровић појаснио је да је ово такмичење било само почетак сезоне дворанских такмичења у затвореном простору.

– Млади атлетичари су постигли солидне резултате, иако се налазе у припремном периоду па није форсирана нека спортска форма да би се доказивали, тако да су се дјеца такмичила нормално, из пуног тренинга – појаснио је он.

Према његовим ријечима, наступила је и Емилија Радоњић у дисциплини 60 метара препоне која је у конкуренцији десет такмичарки освојила пето мјесто, затим Ана Бољанић 60 метара која је у конкуренцији 18 атлетичарки подијељених у три групе, остварила пласман на осмом мјесту. Нина Мировић је такође била међу првих десет, док је Михајло Крстајић био пети у трци на 60 метара.

– Наш најуспјешнији млади такмичар Лука Кезуновић такмичио се у двије дисциплине, у 60 метара препоне постигао је лични рекорд за млађе јуниоре, а опробао се и у скоку увис скочивши 160 центиметара. Сад учимо нове технике за скок увис и припремамо Луку да покуша оборити рекорд Босне и Херцеговине у десетобоју. То су такмичења која предстоје почетком наредне године, тако да је Кезуновић опредијељен на више дисциплина. Његова сестра Катарина, такмичила се такође у скоку увис и освојила је бронзану медаљу за млађе пионирке са резултатом од 125 центиметара – навео је тренер Ђуровић.

Он је додао да је задовољан наступом младих атлетичара и најавио дворанска такмичења Републике Српске и Босне и Херцеговине крајем јануара и почетком фебруара сљедеће године на којима ће учествовати Атлетски клуб „Гласинац“.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.