Фото: Ј.Ћајић

Ломљењем славског колача и освећењем жита, данас је у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац обиљежена крсна слава Свети Николај Чудотворац – Никољдан.

Протојереј ставрофор Мирослав Вујичић пожелио је малишанима и запосленим у овој установи срећну славу.

– Нека вас Свети Никола заштити, да вам снаге, благослова и напретка, да дуго година с овом дивном дјечицом радите и да вас господ помаже. Христос је и рекао да су дјеца највеће благо: „Пустите дјецу, нек долазе к мени, јер таквих је Царство небеско“. Дјеца су чиста, неискварена и невина, чистога срца славе Бога. Да будете живи и здрави и да дуго година славите Светог Николу, који дарује и награђује, па ће како вас, тако и дјечицу обрадовати и наградити својим светим благословом и молитвама пред Свевишњим Богом, поручио је Вујичић.

Фото: Ј.Ћајић

Вршилац дужности директора Установе Мирјана Субашић казала је да поводом Никољдана организују више активности, те да је ово један од најсвечанијих празника који обиљежавају.

– Ломљењу славског колача као и славском ручку присуствовала су сва дјеца наше установе која су увеличала овај дан. Претходних дана реализовали смо бројне активности, између осталих креативну радионицу у оквиру које су дјеца са родитељима украшавала никољданске чизмице које ће их на Никољдан дочекати пуне слаткиша. У четвртак 21. децембра организујемо традиционалну Никољданску приредбу, на којој ће се полазници наше установе представити пригодним програмом који су вриједно припремали са својим васпитачима, казала је Субашићева и додала да ће ово претпразнично вријеме обиљежити и новогодишња представа и базар.

Традиционална Никољданска приредба Установе за предшколско васпитање и образовање биће одржана у четвртак у 18 часова у Парохијском дому храма Светог пророка Илије.