На Јахорини је данас свечано отворен хотел „Рајска долина лукс“, а свечаности су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник НСРС Ненад Стевандића, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, директор хотела Зоран Чавић, министри у Влади Српске и представници у заједничким институцијама БиХ.

Додик је након свечаног отварања рекао да је овај хотел „доказ успјеха“ и да је јако битно да остане у власништву Владе Републике Српске, што је предстрек за даљи развој Српске.

Он је додао да је мало примјера да се државна својина стави у комерцијалне сврхе.

Додик је истакао да је Влада у тај дио Српске уложила 250 милиона марака већином бесповратних средстава и да је Олимпијски центар на Јахорини постао епицентар развоја у региону.

– На планини Јахорини је у инвестиције уложено преко милијарду марака, што приватног, што државног капитала. Желимо да инвестирамо у гондоле према Палама и Лукавици, што ће бити од великог значаја. Граде се Игришта код Власенице, Мањача је исто тако центар који би могао да привуче пажњу, а данас сам разговарао и са начелником оптине Калиновик који на Зеленгори жели да направи нешто слично, а ми ћемо то подржати – навео је Додик.

Он је додао да је Јахорина регионални туристички центар о којем се позитивно говори на простору бивше Југославије, те да је у овај центар у посљедњих неколико година уложено више него у било који сличан центар у региону.

– Ми се тиме опредјељујемо да наставимо градњу овог центра, а велику захвалност дугујемо и директору угоститељског сервиса Републике Српске којем није било тешко да долази из Бањалуке и ријеши и најмање проблеме – нагласио је Додик.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић је рекао да је овај објекат „остварење државотворног духа“.

– Почео га је градити краљ Александар и у свој историји био је и сједиште Главног штаба Војске Републике Српске, а у њему су одржаване и сједнице Народне скупштине Српске – рекао је Стевандић.

Свечаности су присуствовали и министри у Влади Републике Српске, представници Српске у заједничким институцијама, те представници општина у саставу града Источно Сарајево.

Хотел „Рајска долина“ налази се у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа „Пољице“.

Објекат су у новембру 2020. године отворили тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Реновирани хотел „Рајска долина“, у који је уложено 10 милиона КМ, у власништву је Владе Српске.

Хотел садржи 18 апартмана, 12 соба, ресторан и остале садржаје. А у новом хотелу посао је добило 50 радника.