У сусрет новогодишњим и божићним празницима, традиционално је данас у Основној школи „Соколац“ обиљежен „Дан дјечије радости“.

Ученици нижих разреда су уз помоћ учитеља и наставника припремили пригодну приредбу, којом су најавили крај наставе у првом полугодишту.

Организатор овог програмског садржаја била је Богданка Тошић, наставник српског језика у Основној школи „Соколац“ која је истакла да су учешће узели ђаци од трећег до петог разреда.

– Ученици су са својим учитељима припремили богат програм проткан рецитацијама, игром, скечевима који смо ми ујединили у једну дивну приредбу. Надам се да су сви уживали и били задовољни. Тема су били предстојећи празници, па су у складу са тим дјеца припремила своје извођење. Активно смо се спремали неких петнаест дана, док су учитељи много дуже радили са дјецом – додала је она.

Тошићева је истакла да у наредној години очекује много више оваквих приредби, те да се већ припрема програм за „Светосавску академију“ која ће се одржати 27. јануара.

Прво плугодиште се завршава у петак 30. децембра, док друго полугодиште почиње 23. јануара 2023. године.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.