Поводом предстојећих божићних и новогодишњих празника Народна библиотека Соколац данас је организовала креативну радионицу на којој су учествовала дјеца специјалног одјељења са потешкоћама у развоју соколачке Основне школе.

Дефектолог у Основној школи “Соколац” Бојана Орашанин, која води ово одјељење, је истакла да рад у оваквом окружењу захтјева много труда и залагања посебно у мањим срединама гдје нема довољно слуха и разумијевања за ту дјецу.

• Њима је живот сам по себи тежак и било би заиста лијепо када би могли да им олакшамо бар један дио одрастања, пружимо мало пажње. Посао је заснован на инсирацији, јер још увијек не постоје уџбеници који су прилагођени оваквим одјељењима. У неком наредном периоду да покушамо да организујемо за њих неку представу или прередбу, јер треба олакшати и њиховим продицама живот који је сам по себи наглашавам већ довољно тежак.

Како је појаснила директорица библиотеке Божица Јанковић ово је један од начина да и ова дјеца имају прилику да покажу своју креативност и машту. У сусрет празницима библиотека је поред дружења са Деда Мразом обезбједила новогодишње пакетиће за ову дјецу.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.