Чланови Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ из Сокоца трећу годину заредом кренули су у акцију „Помоћи може млад и стар, да свако дијете добије дар“ која за циљ има прикупљање новогодишњих пакетића за дјецу из руралних подручја општине, а који ће им бити уручени за православну Нову годину.

Тим поводом, чланови Удружења налазиће се наредних дана у маркетима „Оногошт“ гдје ће, дијелећи флајере, упутити грађане о намјери акције и преузети дониране слаткише.

„Наш циљ је обрадовати малишане који су због даљине становања често ускраћени за културне и дјечије манифестације. Ми ћемо, као и претходна два пута, обучени у костиме Дједа Мраза, лично обићи малишане и уручити им пакетиће. У претходне двије акције подијелили смо близу 700 новогодишњих пакетића. Реакције дјеце и осмијеси на њиховим лицима највећа су награда за све нас.

Захваљујемо се компанији „Оногошт“ што нам је омогућила да и ове године у њиховим маркетима проведемо акцију, али и свим суграђанима који подржавају наш рад и помажу да све идеје спроведемо у дјело“ истичу уз УГ „Свети Василије Острошки“.

Сви који пропусте термине прикупљања слаткиша у маркетима, а желе да се придруже акцији „Помоћи може млад и стар, да свако дијете добије дар“, те уљепшају празнике дјеци из руралних подручја, могу се до 11. јануара јавити на бројеве телефона: 066/655 – 757 Дејан и 065/881 – 478 Младен.