Фото: Бојан Д.Тошић

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић положио је данас са министрима српске Владе венац на спомен крсту на војничком гробљу “Мали Зејтинлик“ на Соколцу.

– Дошао сам да пошаљем поруку мира и добросуседских односа, а не да би се расправљало о било каквим сукобима, којих је, нажалост било доста у нашој историји. БиХ може да опстане само ако је држава равноправних народа и равноправних ентитета, и ми сви заједно то желимо – написао је Дачић на свом Инстаграм профилу.

Фото: Бојан Д.Тошић

Он је у име Србије честитао Дан Републике Српске која данас слави 31. рођендан:

– У име Републике Србије честитам Дан Републике Српске, која за нас није само народна творевина за коју су животе дали сви они људи којима је данас одата почаст, него је РС и дејтонска творевина. Република Српска загарантована је и Уставом и међународним актима, што нема никакве везе са питањем суверенитета и територијалног интегритета БиХ. Србија, као што знате, има специјалне везе са РС и ми подржавамо Српску, желимо успешан развој, желимо и најбоље односе са БиХ, али ми пре свега водимо рачуна о интересима нашег српског народа у складу са међународним конвенцијама.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivica Dačić (@ivica.dacic.rs)