Фото: Ј.Ћајић

У Сокоцу је данас обиљежено 29 година од смрти смрти Зорана Цвијетића, првог министра унутрашњих послова Српске Аутономне Области Романија и начелника Сарајевско-романијско-бирчанског центра служби безбједности. Чланови породице и пријатељи посјетили су његов гроб у Сокоцу. Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац казао је да је ово један од начина да одрже сјећање на покојног Зорана.

– Службеници Полицијске станице Соколац су и ове године изашли да положе вијенце у спомен на Зорана Цвијетића, најмлађег начелника који је дао велики допринос у изградњи и одбрани Републике Српске, и одбрани српског народа. Ово је само један доказ да припадници Министарства унутрашњих послова никад неће заборавити на своје представнике који су настрадали у одбрамбено-отаџбинском рату, стварајући Републику Српску, казао је Шаренац.

У Источном Сарајеву, на мјесту погибије Зорана Цвијетића, на спомен-обиљежју код Електротехничког факултета у 12 часова је служен је помен, а цвијеће су положилиле делегације МУП-а Републике Српске, представници града Источног Сарајева и његових општина, као и борачких организација.

Зоран Цвијетић, који је био и начелник Сарајевско-романијског центра служби безбједности, погинуо је 11. јануара 1994. године у Лукавици, погођен снајперским хицима припадника такозване Армије БиХ са брда Мојмило.