Фото: В.Реновица

Амбасадор Словачке Републике у Босни и Херцеговини Роман Хлобен донирао је данас ЕКГ апарат ЈЗУ Специјалној болници за психијатрију Соколац чија је вриједност око 3.000 КМ. Господин Хлобен који је боравио у радној посјети са замјеником амбасадора Патриком Турошиком те војним аташеом Словачке амбасаде Миланом Миндеком је подсјетио да је Влада Словачке Републике у оквиру пројекта УНДП-а финансирала техничкo-пројектну документацију за реконструкцију свих шест установа за психијатријско лијечење на нивоу БиХ, укључујући Соколац која је коштала више од 1.000.000 КМ.

• Циљ наше посјете је подршка у раду овој Установи од менаџмента до медицинског особља које брине о пацијентима, јер ово је болница која заслужује адекватне услове за рад. Ово није само посао већ животна мисија људи који брину о њима и зато је ово почетак наше сарадње која ће бити настављена и у овој години- истакао је амбасадор.

Вршилац дужности директора Специјалне болнице за психијатрију Драган Булајић захвалио се на досадашњој сарадњи и помоћи те уручио захвалницу представницима Словачке амбасаде који су у оквиру данашње посјете Сокоцу одржали радни састанак са руководством ЈЗУ Завода за форензичку психијатрију.

Фото: В.Реновица

Према ријечима вршиоца дружности директора Завода Ђорђа Радића, госте су упознали са радом те самом огранизацијом у оквиру које дјелују.

– Разговарали смо о будућој сарадњи и пројеткима који су важни за нас. Упознали смо представнике Словачке Републике о нашем раду, дјеливању и визијама. Добили смо позитивну реакцију, договорили смо сарадњу у наредном периоду која отвара могућност посјете овој земљи како би се упознали са начином радом здравствених установа сличног типа – закључио је Радић.