Олујни вјетар у комбинацији са сњежним падавинама прави проблем возачима, посебно у планинским предјелима.

Механизација “Романијапутева” непрестано чисти магистралне и регионалне путеве од снијега који на ширем подручју Романије пада ношен јаким вјетром, рекли су у овом предузећу. Упозоравају возаче да је потребан повећан опрез за воланом.

Технички директор у “Романијапутевима” Драган Булошчић је нагласио да се од раних јутарњих сати у Сарајевско-романијској и Горњодринској регији непрестано чисте магистрални и регионални путеви, али да јак вјетар поново наноси снијег на коловоз.

На подручју Хан Пијеска снијег пада од јутрос, а његова висина је на неким дијеловима достигла близу 50 центиметара. На локалним путевима општине саобраћај се одвија отежано због јаког вјетра који прави сњежне сметове, а сва расположива механизација зимске службе упућена је према селима.

Током дана је долазило и до прекида у снабдијевању електричном енергијом у Хан Пијеску и неколико околних села.

Јако невријеме праћено градом и вјетром је данас прије подне у Братунцу оштетило кровну конструкцију Спортске дворане. Штета је санирана у наредна два сата што је спријечило уништавање паркета и друге опреме.

Саобраћај је био отежан и на путном правцу Сарајево – Јахорина, а неколико аутомобила се и заглавило усљед јаких сњежних наноса.

Булошчић из Романијапутева је рекао да је током дана на том дијелу пута дошло до застоја у одвијању саобраћаја када су се возила попријечила на путу због неадекватне зимске опреме, али да је проблем ријешен.

Наранџасти метеоаларм је упаљен за све дијелове Босне и Херцеговине. Раније смо извјештавали и о проблемима које је вјетар направио у Бијељини, као и возачима који су се запутили на Бјелашницу.

У региону је олујно невријеме такође правило хаос, многа стабла су оборена у градовима широм Хрватске и Србије. За хрватско приморје је упаљен и црвени метеоаларм.