Фото: Бојан Д.Тошић

Предсједник Републике Србије Александар Вучић посјетиће општину Соколац крајем фебруара или почетком марта, најавио је начелник Сокоца Милован Бјелица. Он је истакао да је ова посјета изузетно важна како за Соколац тако и за цијелу регију и Републику Српску.

Позив за посјету нашој општини предсједнику Вучићу сам упутио још 2017. године, на састанку у Источном Сарајеву. Прије три године предсједник Вучић је финансијски помогао нашу општину, када смо рјешавали питање водоснабдијевања на подручју мјесних заједница Бјелосављевићи и Подроманија. Иако се приватно са предсједником Вучићем познајем већ неколико деценија ово је посјета првенствено знаменитостима и вриједностима у нашој општини, Српском војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ и манастиру на Равној Романији, рекао је Бјелица и истакао да је поднио иницијативу за промјену имена овог гробља.

Предсједник Републике Србије Александар Вучић и начелник општине Соколац Милован Бјелица

Ради се о промјени дијела имена у „Нови Зејтинлик“, за шта сам добио благослов Његовог високогпреосвештенства митрополита дабробосансног Хризостома. Сви Сокочани треба да раде промоцији овог знаменитог мјеста, и да оно буде опомена свим генерацијама да се то кроз исtорију нама понавља, истакао је Бјелица.

Према најави предсједника Републике Српске Милорада Додика, Србија ће у другом кругу финансијске помоћи Републици Српској обезбиједити помоћ Сокоцу, Вишеграду, Рудом, као и Невесињу и Дрвару.

Прва званична посјета предсједника Србије Александра Вучића Општини Соколац, према најави начелника Бјелице, услиједиће крајем фебруара или почетком марта.