Поводом Дана државности Сбије, Сретења, званичници Републике Српске упутили су честитку предсједнику Александру Вучићу и грађанима.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је у честитки да су сви у Републици Српској изузетно поносни што је Србија, са Вучићем на челу, сваке године економски и политички све јача и као таква, велики ослонац свим Србима гдје год да живе.

Србија у Републици Српској увијек има искреног и поузданог сарадника и пријатеља, јер нас повезују снажне и нераскидиве везе, братска љубав, заједничко насљеђе, поријекло, прошлост, а вјерујем и свјетла будућност – нагласио је Додик.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је руководству Србије Дан државности, уз увјерење да ће храбром, одлучном и мудром државном политиком, поред свих изазова, наставити да предано раде на изградњи савремене, демократске и јаке државе Србије.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да овај велики празник повезује српски народ нераскидивим братством, заједништвом и националном слогом.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић навела је у честитки да је чврсто увјерена да ће Србија, као главни покретач развоја и гарант стабилности региона, наставити да јача своју политичку и економску позицију, као и посвећеност регионалној сарадњи.

Србија данас, полагањем вијенаца, свечаном државном церемонијом у Орашцу, те додјелом ордена у Београду, обиљежава Дан државности, у знак сјећања на два важна догађаја из историје Србије која су се десила на Сретење, 15. фебруара – Први српски устанак који је избио 1804. године и проглашење Сретењског устава 1835. године.