Министарство просвјете и културе Републике Српске омогућило је свим заинтересованим родитељима да за наредну школску 2023/2024. годину изврше електронски упис ученика у први разред основне школе уз коришћење интернет платформе еУпис.

На основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, основна школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред из информационих система Министарства управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова, а који су садржани у Изводу из матичне књиге рођених, Увјерењу о држављанству и Увјерењу о пребивалишту.

Интернет платформа за еУпис ученика доступна је свим заинтересованим родитељима будућих првачића на веб-страници: https://eupis.skolers.org/ путем које пријава дјеце за упис траје до 15. 3. 2023. године. Страници се може приступити уз коришћење било којег урађаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или телефон.

Након успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати исте о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

Промотивни видео-спот који садржи детаљно упутство за родитеље:

Родитељи који не желе да користе интернет платформу еУпис и даље имају могућност да упис ученика изврше у просторијама васпитно-образовне установа у складу са уписним подручјем.

Упис ученика у просторијама ЈУ Основне школе „Соколац“ одвијаће се у термину од 6. до 15. марта 2023. године.