У склопу посљедњег, 14. кола првенства Друге лиге футсалера Републике Српске, група Југ, синоћ на Сокоцу екипа „Гласинца“ у комшијском дербију у утакмици без разултатског значаја, за престиж, савладала је „Јахорину са“ 4:2 (3:0).

Отприје је било познато да су Паљани шампиони друголигашпког Југа и са првацима групе Исток, Запад и Центар играће бараж за попуну Прве лиге.

Домаћини су головима Ненада Ђерића у другом и Драгана Вишњића у петом минуту, те аутоголом Милоша Кошарца, у првом полувремену трасирају побједу када на одмор одлазе са разултатом 3:0.

У наставку виђена су још три поготка, два у мрежи домаћина, а један у „канапи“ гостију. У другом минуту наставка Ивица Марић смањује на 3:1, али у 30. минуту Његослав Папић погађа и „Гласинац“ има поново три гола предности 4:1, а коначних 4:2 поставља Милош Кошарац у 32 минуту.

Екипе су играле у саставу:

Гласинац – Марко Мирјанић, капитен Дарко Гашевић, Синиша Шкобо, Радош Чолић, Ненад Ђерић, Милош Чолаковић, Никола Рајић, Драган Вишњић, Његослав Папић;

Јахорина – Милош Баричанин, капитен Милош Кошарац, Небојша Ћоровић, Алекса Тешановић, Ивица Марић, Никола Лазаревић, Виктор Глуховић, Дамјан Симовић, Симон Брчкало, Марко Пандуревић.

У склопу 14. кола синоћ је „Академац“ савладао „Калиновик“ са 6:4 (3:1), док су утакмице „Танго“ – „Љубиње“ (14.00) и „Медицински факултет“ – „Раднички“ (19.00) на распореду сутра.

Табела

1. Јахорина (Пале) 34
2. Академац (Требиње) 30
3. Танго 2 (Ист. Сарајево) 28*
4. Гласинац (Соколац) 20
5. Калиновик 19
6. Медицински факултет (Фоча 14*
7. Раднички (Ново Горажде) 9*
8. Љубиње 4*
*меч мање