Фото: Ведрана Реновица

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је на састанку са представницима Савјетодавне службе Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде РС Јеленом Мићић и Светланом Мичић прихватио иницијативу да општина Соколац буде организатор Савјетовања овчара и кораза Републике Српске које би требало бити одржано 21. априла.

– Удружење овчара Републике Српске има у плану да одржи једно савјетовање у априлу, гдје би професори ове области одржали предавање на поменуту тему тако да је Општина Соколац прихватила комплетну организацију за ово савјетовање, јер бројимо много пољопривредника који се баве овчарством и козарством – навео је Бјелица.

Он је у оквиру поменуте теме најавио долазак ресорног министра Сава Минића, док ће позив бити упућен и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, што је од великог значаја јер ће присуствовати представници из цијеле РС, Града Источно Сарајево и општине Соколац.

– Посебну захвалност дугујем представницима Савјетодавне службе који су нам увијек на услузи, те нас обавјештавају о свим активностима, новим правилницима и измјенама закона, јер много значе људима који се баве пољопривредном дјелатношћу.

На састанку, присутни су информисани да је дошло до измјене Члана 17. Правилника о новим подстицајима које је донијела Влада РС. Сва заинтересована лица која желе да поднесу захтјев могу да се јаве у Одјељење за пољопривреду Дејани Мачар како би лакше попунили захтјеве, те да им се на тај начин олакша административни дио и пријаве се на вријеме.