Фото: Бојан Д.Тошић

Још 2 дана остала су до великог скупа 26. маја који је најавио предсједник Србије Александар Вучић.

Тим поводом, начелник општине Соколац Милован Бјелица позвао је Романијце да дођу на овај велики скуп који ће бити одржан на платоу испред Народне скупштине у Београду.

,,Присуствоваћу великом народном скупу „Србија наде“ у Београду. Са жељом да сваки скуп у Србији али и Српској буде скуп без насиља, миран и достојанствен. Заједно са мном, сигуран сам, присуствоваће бројни чланови и симпатизери СДС-а, као и моји Романијци из Београда. Надам се и молим, да се трагични догађаји насиља никада више не понове и да Србија настави развој и напредак“ – истакао је Бјелица.

Вучић је раније навео да ће се на том скупу изаћи с планом, да ће на њему говорити и веома угледни људи.

„Ми нисмо хијене и лешинари, да користимо трагедију. Ми људе не позивамо да бисмо исказали бес, већ желимо да изађемо са планом, то желимо тог дана да покажемо. Обратиће се људи ван политичких странака, неки који су и део странака… Морамо да мењамо суштински Србију, да најавимо шта можемо да урадимо, да учинимо… Како ће плате и пензије да расту. Ми нећемо да понудимо мржњу и бес, не тренутну реакцију на нешто што изазива ужасне емоције код људи. Зато смо заказали за 15-20 дана, и покажемо шта је наш план и програм. Дан после тога изнећемо план и програм, а у међувремену смо спремни да их саслушамо, изађемо у сусрет“, додао је Вучић.