© Соколац-срце Романије

Средњошколцима и основцима на Сокоцу данас су полицијски службеници одржали предавање о опасностима и посљедицама употребе ватреног оружја.

Инспектор Полицијске станице Соколац Павле Боровчанин рекао је новинарима да је циљ оваквих предавања да се оствари комуникација са ученицима, наставним кадром и са родитељима, оцијенивши да би сви у заједници требало да се укључе у овакве пројекте.

Предавање у оквиру кампање „Оружје не штити, оружје убија“ одржано је ученицима деветих разреда Основне школе „Соколац“ и Средњошколског центра „Василије Острошки“.

Боровчанин је напоменуо да ову кампању спроводи Министарство унутрашњих послова на подручју цијеле Републике послије трагичног догађаја у београдској школи „Владислав Рибникар“.

Он је навео да је тај догађај скренуо велику пажњу јавности, стручњака и институција да би се посебна пажња обратила на најмлађе како би, колико је то могуће, покушали предуприједити да слични догађаји не догоде.

Боровчанин је подсјетио да полиција предузима низ мјера и радњи које се тичу унапређења стања безбједности у школама, наводећи да је појачано присуство школског полицајца.

У оквиру ове кампање, која траје до 9. јуна, полиција ће се осврнути и на проблеме вршњачког насиља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име