Фото: СРНА

Николина Боровчанин проглашена је данас за ученика генерације у Основној школи „Соколац“ у школској 2022/2023. години, на свечаној приредби посвећеној „Дану ученичких постигнућа“.

Директор ове установе Ђорђе Рајић уручио је признање, које је школа додијелила ученику генерације за изузетне резултате у учењу и примјерно владање, за опште резултате на такмичењима у знању из више области и досљедно представљање школе.

Фото: Бојан Д.Тошић

Рајић је, поздрављајући ученике који су завршили основно образовање, рекао да је васпитање оно што се понесе из куће, те да се то надограђује кроз даље школовање.

„Видјећете како будете одрастали да не можете мијењати свијет, не можете мијењати друге, али можете мијењати само себе и покушавати да будете бољи. То је једини прави пут и то ће сви код вас препознати када вас упознају“, поручио је Рајић ученицима.

Он је нагласио да сваки ученик у генерацији има своје способности и таленте и да на томе треба да раде и да се усавршавају.

Ученик генерације Николина Боровчанин је, захваливши за уручено признање, изразила задовољство што баш она представља њену генерацију основаца.

Она је рекла новинарима да се већ опредијелила за Гимназију рачунарско-информатичког смјера.

Фото: СРНА

Ученици деветог разреда Тамари Тошић школа је додијелила признање спортиста генерације за изузетне резултате које је постигла на општинским, регионалним и републичким такмичењима.

Пригодне награде, књиге и дипломе додијељене су за ученике који све разреде основне школе завршили са одличним успјехом, а то су: Нађа Бартула, Николина Боровчанин, Марија Шимшић, Лазар Бакмаз, Магдалена Боровчанин и Јана Цвијетић, којој је додијељено и посебно признање за изузетну посвећеност током цјелокупног основног школовања.

Поклон књиге уручене су и за 21 ученика који су завршили девети разред са одличним успјехом, а ученици су уручили поклон педагогу у психологу ове школе Момирки Боровачнин, за посебан допринос у постизању њиховог успјеха и разумијевању њихових година и одрастања.

У програму у част „Дана ученичких постигнућа“ учестовали су чланови драмско-рецитаторске секције и школски хор.

У школској 2022/2023. години девете разреде у Основној школи „Соколац“ завршило је 87 ученика.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име